Ferskmat og godbiter

Ferskmat og godbiter


Ferskmat:

Jeg personlig bruker mye fryste grønnsaker som jeg tiner opp ved å legge de i kokt vann. Eksempler på dette kan være erter, rosenkål, gulrot, brokkoli, blomkål, mais. 

*Mer Kommer*

Barnemat: 
Barnemat på glass er en populær form for ferskmat hos de fleste hamstere. Det er lett tilgjengelig siden det kan kjøpes i vanlig dagligvarebutikk og det finnes mange ulike typer å velge mellom. Dette er blant annet også et ypperlig tilskudd for å gi en ekstra boost til ungdyr i vekst, diende hunner, gamle, syke eller undervektige hamstere på grunn av det næringsrike innholdet. Anbefalt mengde pr hamster er ca 2 ts. Dersom man ikke har så mange hamstere at man bruker opp et helt glass hver gang og pga kort holdbarhet etter åpning, så er det et godt tips å fryse ned resterende mengder i feks en isbitform. 

OBS: Det er alltid viktig å lese hvilke ingredienser barnematen består av for å unngå å gi en type som kan være skadelig. Hamstere skal ikke ha tilgang på noe som inneholder løk, hvitløk, krydder, citrusfrukter, steinfrukter eller avokado. 

Her er noen eksempler på trygge typer barnemat:

*Kommer*
      

Godbiter:
Godbiter til hamster kan både kjøpes og veldig enkelt lages hjemme. Godbitene bør bestå av mest mulig naturlige råvarer uten tilsatt sukker og konserveringsmidler. Mange typer av godbiter og gnagerstener man får kjøpt i butikk inneholder ofte store mengder med dette, men det finnes noen sunnere alternativer der også. 

Her er noen eksempler på godbiter:


Hjemmelaget

Kjøpt i butikk

* Tørket frukt og grønnsaker
* Dorull med frø festet med en blanding av mel og vann
* Fersk frukt

* Pose med tørket frukt/grønnsaker
* Tørkede urter
* Whimzees 
* Erteflak
* Gnagerstang uten honning som bindemiddel(Kan gis en sjelden gang)