Syrisk gullhamster

Syrisk gullhamster


Kort informasjon:

Levetid: Normalt 2-3 år, men de kan leve både kortere og lenger.
Vekt: 120-220 gram.
Lengde: 15–20 cm.

Kjønnsmoden: 4-5 uker. 
Avlsmoden: 4 mnd, men individuelle vurderinger må tas.
Varighet på drektighet: 16 dager.
Gjennomsnitt på kullstørrelse: 5-12 stk.

Syrisk gullhamster er den mest populære, vanlige og største hamsterarten i Norge. Den har et mildt og behagelig temperament og er derfor lett å håndtere og temme. Den er hovedsaklig våken om natta og sover derfor store deler av dagen. Når den er våken, er den ofte svært aktiv og kan derfor løpe lange distanser i hjulet sitt og liker å ha muligheten til å grave huler i bunnmaterialet sitt. Det er viktig at hamsteren han stor boltreplass. Hamstere er oftest svært renslige, så de vasker og steller pelsen sin godt. 

Den syriske gullhamsteren finnes i mange ulike farger, avtegn og hårlag. Den skiller seg lett ut fra de andre hamsterartene utseendemessig, men har gjennom årene fått mange andre kallenavn som ofte brukes som "salgstriks" i dyrebutikker eller av useriøse oppdrettere. Noen av disse kallenavnene den har fått for å skape ekstra interesse og gjøre den mer "attraktiv" er blant annet "angorahamster", "pandahamster", "teddyhamster" og "dalmantinerhamster".   

Syriske gullhamstere er svært territorielle, og skal derfor kun bo alene. I naturen oppsøker dem kun andre hamstere for å parre seg. Ungene forlater moren da de er i 4-6 ukers alder. Dersom man plasserer to hamstere sammen, vil det ende med at en eller begge dør av skader på grunn av slossing.