Gullskogen

Gullskogen hamsteroppdrett

Om meg

Mitt navn er Tina Røisli og jeg er født i 1992. Jeg bor sammen med samboer og 2 barn i Hunndalen i Gjøvik kommune. Jeg er utdannet som spesialvernepleier og jobber innenfor psykisk helse. Jeg har alltid vært svært glad i dyr og har gjennom livet hatt mange forskjellige dyrearter. Jeg har hatt syriske gullhamstre i mange år tidligere, men etter et lengre opphold uten, kjøpte jeg igjen hamstre og søkte om å bli godkjent oppdretter i 2020. 

******************************************

Om oppdrettet

Jeg driver et lite oppdrett på arten Syrisk Gullhamster og har mellom 5-10 kull i året. Jeg vil ha tid og mulighet  til å følge opp hver voksen hamster og hvert kull som blir født, så derfor har jeg ikke noe ønske om å drive noe større på nåværende tidspunkt. Alle våre hamstre bor for øyeblikket i stua, så dette gjør at de blir sosiale og vant med oss.

Jeg avler med hovedvekt på Cream-baserte farger med og uten Umbrous og Banded. Av hårlag forekommer det langhår, korthår, Rex(ekstra myk og krøllete pels) og Satin(ekstra glansfull pels). Andre farger og avtegn vil også forekomme. Jeg har et ønske og mål om å forbedre kvaliteten på Rexpels og avle frem avkom med godt artspreg. Dette er derfor en pelstype som vil komme i de fleste kull. 

Jeg er nøye med å velge ut avlsdyr til mitt oppdrett og hvert kull er godt gjennomtenkt. Jeg setter ingen kull der jeg ikke har et ønske om å beholde avkom. Jeg har med dette et ønske om å bidra med noe positivt til arten. Jeg fokuserer på å avle frem friske og kjente linjer med hamstre som har et godt gemytt og behagelig temperament. Målet er derfor at disse skal passe like godt som kjæledyr som til videre avl. Jeg håndterer alle de voksne hamstrene da jeg vil at disse skal være tamme og trygge. Ungene håndteres fra de er to uker gamle og vil derfor være vant med menneskelig kontakt fra start.

Oppdrettet er godkjent i Norsk hamsterklubb (NHK) og i Svenska Hamsterföreningen. Jeg følger deres retningslinjer og anbefalinger om hold og avl.